Club Atletisme Alginet

A partir dels anys 70 sorgix en els EEUU una preocupació social per qüestions de salut. Hi ha un “boom” dels productes integrals, un interés per la medicina natural, la popularització del jòguing, cosa que provoca que l’activitat física es convertira en un element de la vida quotidiana..

En el context espanyol, la preocupació social per temes de salut apareix cap als anys 80, on es popularitzen activitats com les voltes a peu. Aquest fet provocà que molta gent començara a eixir a córrer de manera habitual per a després competir en les carreres dels pobles del voltant.

Així, a Alginet, hi havia gent que solia córrer pel terme però no coincidia amb ningú. I no va ser fins la cursa popular d’Alcúdia de 1999 on coneguts del poble es trobaren en l’àrea d’avituallament. Tots es quedaren sorpresos perquè no pensaven que tanta gent estava interessada en aquest esport.

Després de comentar la carrera i intercanviar opinions es va prendre la decisió de formar un club d’atletisme per a donar a conéixer aquest esport i fomentar l’exercici físic. Els integrants d’aquesta reunió improvisada foren José Ortuño (actual tresorer), José Miguel García (vicepresident), Paco Machí i Delfín Fargueta.

Un any després es formalitzaren els estatuts del club i aquest quedà reconegut per les institucions de la Generalitat Valenciana.

En l'actualitat som 27 socis, molts d’ells corredors de marató, mitja marató, curses populars i fins i tot alguns s’han iniciat en el món del triatló.

Els nostres atletes han participat en numeroses maratons en l’àmbit nacional i internacional, com ara la de marató de Paris, la de Roma ,San Sebastián, Madrid, Barcelona ...

Actualment, el Club Atletisme Alginet s’encarrega de l’organització de la cursa popular que tots els anys es celebra al mes d’agost . A més, des de fa uns anys també es realitza el dia 31 de desembre la popular i festiva cursa de San Silvestre.

El club d'atletisme vila d'Alginet, te l´oficina provisional situada al carre San Antoni degut a que la nova ubicació està en obres. Els plens ordinaris es celebren el primer divendres de cada més, de 21:30h a 23:30h, .

Per a consultar mes informació ó enviar un correu electrònic a atletismealginet@gmail.com

Necesitem les següents dades personals: Nom, cognom, sexe, data de naixement, direcció, telèfon i correu electrònic. A més, per la vestimenta per al socis: mesura de camisa i mesura del pantaló.

El preu per inscriure al club d’Atletisme d’Alginet es de 75 € per soci. El preu inclou la cuota de 25 € anual de l´any en curs. La pagina de Activitats explica tot lo realitzat per el club.

S'informa que el club d'atletisme d´Alginet protegirà la informaciò proporcionada. seguint la llei de protecció de dades per transmisió electrònica establida per la llei Espanyola.

"LEY ORGÀNICA 15/1999, de 13 de diciembre, de Protección de Datos de Carácter Personal. JEFATURA DEL ESTADO Fecha de Publicación:14/12/1999 BOE número: 298-1999 Sección:I"

Una vegada enviada l´informació, es contactarà per telèfon o correo electrònic, per arreplegar la vestimenta del club.